vineri, 19 februarie 2010

Dupa 8 ani

Astazi s-au implinit 8 ani de cand tatal meu, Gabriel Dan, a plecat brusc de langa noi. Avea doar 57 de ani atunci si daca nu s-ar fi intamplat sa plece, cred ca s-ar fi bucurat mai mult de viata, de timpul petrecut cu cei dragi, de natura.

Timpul estompeaza amintirile, uneori chiar si pe cele placute. Dar comunicarea dincolo de granitele vizibilului ramane. Si pentru ca aleg sa cred asta, si pentru ca uneori parca il vad jucandu-se cu Matei Rafael, baiatul meu, bucurandu-se amandoi fara prea multe cuvinte, ii dedic o melodie de suflet si ii spun: "Sunt si cu tine tata!"

Cu mult drag...

5 comentarii:

  1. Amintiri

    A trecut timpul, amintirea …a ramas,
    Privirile ochilor parintesti s-au stins,
    Dar sufletele comunica inca
    Si cantecul inimilor rasuna.

    Zambete ce au fost traiesc de-a pururi
    Inchise in inimile noastre, mici daruri…
    Frumoase clipe din amintiri trecute,
    Cuvinte purtate-au ramas – mute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sta in Firea Omului , sa inmanuncheze sub invelisul fragil al trupului vremelnic,
    contraste :
    Frumos si Urat , Bunatate si Cruzime ,Iubire si Ura , Orgoliu si Umilinta ,Adevar si Minciuna , Chip real si Masca , Lumina si Intuneric ... DE CE trebuie OMUL , sa ajunga , sa pretuiasca masura lucrurilor si a fiintelor ,abia dupa ce le pierde ???... DE CE trebuie sa devina mai " bun ", mai " pios " in credinta - CRESTIN -- ,ABIA ATUNCI !!! ..... LA ce mai sunt bune la acea vreme ,regretele si dorul ???---
    A fi bun ar trebui sa stea in firea omeneasca ; bunatatea nu este dincolo de noi ci in noi , ca fiinta spirituala ; ea este inerenta omului ca faptura a lui Dumnezeu .Omul o poate pierde sau castiga , adica se poate inrai sau poate deveni mai bun ;omul o poate pierde sau castiga dupa calea pe care umbla . Si din pacate, precum un fir de neghina , poate ajunge sa compromita un lan de grau , - un drum gresit ales sau ispitele permanente din viata unui om , pot sa-l determine sa uite de calea Bunatatii si a Adevarului , in comuicarea cu ceilalti .
    Bunatatea nu poate veni din nimic si nici din in intunericul fapturii noastre cazute . Bunatatea este expresia fiintei renascute , a prezentei duhului viu in noi , semn al originii noastre nepamantene . DACA este asa -- DE CE trebuie sa-i pretuim pe ceilalti dragi noua , disparuti dintre noi , abia cand nu-i mai avem langa noi ?!... DE CE nu le putem darui Iubire , Bunatate , Intelegere si Bucurii atunci cand inca fiind in corp fizic ne este atat de usor s-o facem ??? Alegem sa Ne slefuim sufletul si simtirea abia dupa disparitia lor , pentru Noi?! , pentru Ceilalti doar de fatada ?!?!?!--
    UNDE incepe Adevarul -- UNDE incepe Minciuna ?
    Viata noastra obsteasca are multa "ornamentatie " si prea putina simtire , iar atunci cand aceasta totusi exista , ea este strivita sub calcaiul ignoratei , a mastilor de tot soiul ...
    Traim prea mult prin " gesturi " si prea putin prin atitudini interioare . Daca mana noastra nu este legata de inima , atunci orice sens , orice continut dispare . Asa e si cu BUNATATEA, in locul ei se aseaza IPOCRIZIA .
    La temelia Bunatatii sta Dragostea ; ea are un izvor in dragoste .Centrul de radiere , Samburele de crestere este Dragostea . Acest sambure trebuieste sadit copilului de mic , pentru cei ce-l inconjoara in timpul cresterii si formarii , si mai apoi fata de cei cu , care va veni in contact , acordandu-le inainte de toate , creditul de Copii ai lui Dumnezeu !. Nu poate fi cineva bun fara dragoste , pentru ca ea este izvorul tuturor creatiilor si puterea intregii existente .
    Nu putem deplinge si regreta pe cineva disparut dintre noi , Daca nu ajungem sa ne absolvim in fata propriei noastre constiinte de greselile legate de : indiferenta , lipsa de timp petrecuta cu cel disparut , lipsa sau ascunderea afectiunii purtate acestuia -- daca a existat in mod real -- EGOSIMUL PURTAT PENTRU IUBIREA DE SINE ! --------

    " MEN SHOULD BE , WHAT THEY SEEM ; OR THOSE THAT BE NOT , WOULD THEY MIGHT SEEM NONE !. "

    RăspundețiȘtergere
  3. HEHEHE .... " selectam " , prin " aprobare " , Comment-urile ??? Ne este frica de " ADEVAR " si preferam " SLEFUIREA " lui ?! ....
    FELICITARI pentru " SINCERITATEA " fatadei !
    Preferabil sa spui celor ce-ti citesc " JURNALUL TREZIRII " , Ca , doresti sa ti se ridice doar OSANALE ! " ADEVARUL " pune-l la naftalina si scoate-l intr-o existenta viitoare , pentru arderea karmei actuale !
    TREBUIE sa te nasti si mai ales , sa ai curajul sa privesti ADEVARUL oricare ar fi el , IN FATA ! -----

    RăspundețiȘtergere
  4. "Anonimule", identitatea ti-am recunoscut-o prin criticismul inutil si presupunerile negative pripite.

    Dupa cum constati, te inseli din nou: am publicat ambele comentarii, pentru ca nu am de ce sa ma ascund de un "adevar" al meu personal pe care l-ai putea detine in mod exclusiv. Ai doar pareri, unele corecte iar cele mai multe eronate, pe care le-ai ridicat la rangul de adevaruri.

    Varianta de moderare a comentariilor am selectat-o pentru comentariile mai vechi de 2 saptamani. Trebuie sa recunosti, te-ai pripit iar cu concluziile critice si... la ce ti-a folosit in afara de a te simti bine cateva minute cat ai jubilat gandindu-te ce adevar pretios despre mine ai emis.

    Noapte cu realizari valide de intelegere iti doresc.

    RăspundețiȘtergere