vineri, 30 aprilie 2010

Imbratisarea care salveaza


Mai vazusem fotografia si explicatia atasata, insa doar azi si simt cu adevarat efectul benefic al unei imbratisari, fie ea si oferita mental... in absenta proximitatii fizice.

Si ce va fi de ne vom imbratisa mai des persoanele iubite si dragi din viata noastra? Vom zambi mai mult? Vom suspina mai putin? Vom ofta mai des scotand din noi amintiri de demult cand noi sau altii ne-am/au refuzat imbratisari ce ar fi putut aduce pace si implinire sufleteasca?


Imbratisarile repetate necesita practica repetata, o rutina buna. Imi dau seama ca ar trebui sa ne invatam copii ca in fiecare dimineata, sa isi imbratiseze parintii sau fratii/surorile. Asta devine vital mai ales dupa o varsta cand "rusinea" de a avea "parintii astia" intuneca puritatea unui mental inca prea crud. Si noi ca parinti ar trebui sa ne auto-educam sa ne imbratisam copiii mult mai des, si mai neconditionat, si uneori chiar in detrimentul unei dispute verbale gen "care pe care" sau "cine are ultimul cuvant". O imbratisare sincera chiar face minuni de intelegere dincolo de cuvinte, iar "acolo" este taramul Inimii...


Scriind despre ce bine e sa iti imbratisezi persoanele dragi, imi amintesc de povetele lui Isus (Luca 6:27-36)
"Ascultaţi cu toţii! Iubiţi-vă duşmanii! Faceţi bine celor ce vă urăsc! Rugaţi-vă pentru fericirea celor care vă blesteamă; imploraţi binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei care vă lovesc.  

Dacă vă pălmuieşte cineva pe un obraz, daţi-i-l şi pe celălat! Dacă vă cere haina, daţi-i şi cămaşa. Daţi ce aveţi oricui vă cere; şi când vi se iau lucrurile, nu vă îngrijoraţi la gândul că nu le veţi mai primi înapoi. Purtaţi-vă cu alţii aşa cum aţi dori să se poarte şi ei cu voi. 

Ce credeţi că meritaţi laude doar pentru că-i iubiţi pe cei ce vă iubesc? Chiar şi cei fără nici un Dumnezeu fac aşa! Şi dacă faceţi bine doar acelora care vă fac bine - credeţi că e mare ispravă? Până şi păcătoşii procedează la fel! Iar dacă împrumutaţi bani numai celor care vi-i înapoiază, ce bine mai e şi acesta? Chiar şi ultimii oameni le vor împrumuta celor de felul lor, când ştiu că-i vor primi înapoi.

Iubiţi-vă duşmanii! Faceţi-le bine! Daţi-le cu împrumut. Şi nu vă neliniştiţi la gândul că nu vă vor plăti. Atunci răsplata voastră din ceruri va fi mare şi veţi proceda ca nişte adevăraţi fii ai lui Dumnezeu: căci El este bun şi cu cei nerecunoscători şi cu cei foarte răi. 

Străduiţi-vă să manifestaţi aceeaşi compasiune ca cea a Tatălui vostru."

--- Macar de vom reusi sa-i imbratisam pe dusmanii nostri sau pe cei care ne sunt antipatici ori ne fac viata grea, si tot va fi un pas important in sensul invataturii Lui!

Imbratisarea deschide Calea Iubirii!


 

2 comentarii:

  1. Imbratisari



    Imbratisari pline de dragoste
    Asteapta nostalgic iboste…
    Invaluirea calda a bratelor
    Vorbe nespuse din varful palmelor.

    Imbratisari din raze de soare
    Colier atarnat pe firisoare,
    Podoabe frumoase pe-ntregul pamant –
    Iubirea precum un acoperamant.

    Tasneste din brate deschise,
    Zambeste la porti de vise,
    Din raze de soare renaste…
    Inaltatoare imbratisari caste.

    RăspundețiȘtergere
  2. OARE , ce subiecte ar trebui sa propunem , sa dezvoltam , prin discutie , pentru a ne simti REAL ca , incepem APROPIEREA de " EL " ???....
    OARE , ce momente " marcante " , de " trezire", a constiintei si spiritului nostru , ar fi demne sa le luam in considerare , pentru a le dezvolta , incercand TREZIREA , dintr-o viata banala , plata , cenusie , in care ajungem sa traim cu totii , acceptand in cele din urma pragul de limita , de intelegdere a celor mai multi din jurul nostru , langa care traim obligati prin forta lucrurilor si a intamplarilor trimise de destin ,-- SA LE SCOATEM LA LUMINA ???....
    Despre :

    " CREDINTA SI CERTITUDINE "
    " SENSUL UMILINTEI "
    " COLINA LACRIMILOR " .....

    RăspundețiȘtergere