vineri, 31 decembrie 2010

Incurajare pentru 2011 si un exercitiu de renuntare

 
                                Incurajarea pentru 2011

                                           Domnul te iubeste.
                                           Domnul te indruma.
                                           Domnul este pentru tine.
                                           Domnul nu te dezamageste.
                                           Domnul este cu tine.
                                           Domnul iti ofera cele necesare.
                                           Domnul te binecuvanteaza.
                                           Domnul iti da liniste.
                                           Domnul te intareste.
                                           Domnul iti raspunde.
                                           Domnul te sprijina.
                                           Domnul te sustine.

(Adaptare dupa DaySpring.com)

                                  La multi ani in Domnul si cu Domnul!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Toate actiunile benefice ale Domnului sunt continue, neintrerupte si se intampla in prezent.

Domnul nu reproseaza repetat greselile comise in trecut si nici nu proiecteaza sentimentul de vina pentru greselile ce sunt posibil a fi comise in viitor.

Domnul nu retine pacatul, contrar credintei oamenilor ca "orice am face, suntem pacatosi". Exista o stare naturala a omului, aceea in care el comunica firesc prin inima sa (spirituala) cu Domnul, in aceasta stare pacatul este un non-sens. Sa intelegem deci greseala pe care o facem inconstient (sau nu) de a ne considera incapabili de a trai in deplina armonie cu Domnul. Sa renuntam la aceasta credinta limitativa si daunatoare. Ne sta in putere sa decidem curajos: pot si vreau sa ma bucur de viata alaturi de Domnul, uitand orice alte conditionari invatate despre cat de greu este sa-l multumesc pe Domnul.

Nu este greu sa il bucur pe Domnul, este usor: trebuie doar sa fac ceea ce face si El: creeaza cu iubire, ofera cu iubire, iarta cu iubire.

Natura noastra spirituala este creata de El, sa incetam sa ne mai scuzam ca nu putem mai mult, ignorand "mostenirea din Ceruri": starea noastra spirituala originara complet restaurata.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Daca tu crezi *macar in parte* in cele scrise mai sus, atunci cauta sa te impaci in primul rand cu tine si apoi cu acei oameni pe care continui sa-i respingi sau sa-i consideri dusmani. Daca mai ai de resurse (si ai, doar cere si le vei descoperi in tine!) atunci fa chiar mai mult: iarta-te pe tine si apoi iarta-i pe toti!

Daca tu crezi *macar in parte* in cele scrise mai sus, atunci cauta sa nu interpretezi altfel cele scrise mai sus incat sa ajungi cumva sa il folosesti pe Domnul in micile tale razboaie cu oamenii pe care continui sa-i respingi sau sa-i consideri dusmani. Nu e necesar sa ti-l iei aliat in razboaie pe Domnul, daca nu crezi intreaba-L ce parere are despre lupta si razboi.





                                Exercitiul de renuntare


                     Conteaza mai putin sa intelegi:
                     "de ce" s-au intamplat toate asa cum s-au intamplat,
                     "de ce" te-ai respins si nu te-ai acceptat pe tine,
                     "de ce" i-ai respins si nu i-ai acceptat pe ceilalti,
                     "de ce" nu ai ce ti-ai dorit,
                     "de ce" nu esti ce ai visat,
                     "de ce" nu simti fericirea de a trai,
                     "de ce" ai un sentiment vag sau clar de neimplinire,
                     "de ce" toti oamenii pe care ii intalnesti par a te rani/ insela/ minti/ fi indiferenti fata de nevoile tale,
                     "de ce" ...
                     "de ce" ...
                     "de ce" ...

Cu simplitate, renunta la aroganta ascunsa in intrebarea permanenta "de ce" si accepta un nou nivel al ignorantei personale prin urmatoarea declaratie (nu folosi cuvinte ca "bine" sau "rau" pentru ca la nivelul nostru, "binele" si "raul" sunt uneori atat de amestecate incat nu ne-ar ajunge o viata sa le separam)


"Nu stiu *de ce* toate s-au intamplat asa (de greu, de dificil, de dureros), insa imi doresc sa fie altfel (mai simplu, mai usor, mai natural) si renunt la dorinta obsesiva de a intelege si la dorinta obsesiva de a controla viata mea si a celorlalti din jur. Imi deschid mintea catre simturile corpului si catre vocea Domnului pentru a primi iubire neconditionata, ajutor prompt, intelegere potrivita cu nivelul meu de evolutie si forta de actiune in prezent. Ma pastrez in armonie cu mine si cu Domnul. Accept cu naturalete ghidajul spiritual al Domnului si nu caut sa il inteleg cu mintea, ci mai degraba sa-l urmez cu inima si fapta."

Practicand exercitiul acesta, ne oferim sansa renuntarii la o mare parte din balastul mental ce ne tinuieste in taramurile cetoase ale suferintelor karmice. Apoi, vom simti tot mai mult Ascensiunea spirituala in viata de zi cu zi, iar dimensiunile interioare ale lumilor spirituale isi vor redeschide portile inchise de milenii ...





9 comentarii:

  1. NU ITI ESTE JENA PENTRU POSTAREA ASTA DRAGUL " MAMEI " DRAG ?!?!?! -----
    ACOLO " SUS " , " CINEVA ", " CONSEMNEAZA " SINCERITATEA , FATARNICIA SI GLUMA DE-A " JOCUL CU VIATA " si JOCUL CU CEI DE LANGA NOI .....
    REMEMBER ........... " TOTUL SE PLATESTE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU DE CATRE TOTI !!!" .........

    ANONIM = MAYA FILIPESCU ---------

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI! frumos spus, chiar daca unii interpreteaza diferit randurile tale. ma bucur ca sunt oameni care pot simti si trai astfel viata! mai ales in ziua de azi e foarte greu! iti dorec sa ai puterea sa-ti pastrezi credinta si convingerile, sa nu iei in seama vorbele celor care nu simt la fel relatia cu Dumnezeu, si sa poti trai in armonie alaturi de toti cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim (Maya):
    Si eu te iubesc mama. Iti doresc un An Nou mult mai bun si mai plin de impliniri personale. Cu drag, Vlad

    @dia.tia:
    Multumesc mult Dia pentru urare, La Multi Ani si voua si sa ne vedem cu bine si bucurie mai des in acest an!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul e in toate lucrurile, Domnul e in inimile noastre... nu pune in cantar nimic, nu cere nimic…Domnul ne iarta pentru tot si ne arata ca iertarea si multumirea aduce bucurie, pace, liniste…Multumiti, iertati si iubiti mereu, bucurati-va.
    Frumusetea e in tot ce ne inconjoara, lumina e hainita stralucitoare care imbraca lucrurile, oamenii. Deschideti-va inimile si priviti, gustati, iubiti: pamantul, copacii, vietatile, florile…oamenii si lasati dragostea sa inunde trupurile voastre revarsand din voi daruri nepretuite pentru tot. Daruind iubire veti primi cea mai curata iubire, iubirea de la Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prea des il pomenim pe Domnul Dumnezeul nostru ,-- uneori cu o adevarata emfaza -- Fara a lua in considerare in Tot si Toate lucrurile , pe EL sa il urmam !
    Credinte si uneori cuvinte desarte de secte de grup , cu pretentii de " iluminare " in credinta!
    Sa cautam Credinta Adevarata pornind de la fapte si nu doar de la cuvinte !
    Credinta vine din Suflet , si Ea se traduce prin ceea ce faptuim in fiecare zi , luptand pentru devenirea noastra ca fiinte mereu in devenire , ca si pentru ceilalti de langa noi .

    P.S. Raspuns succint pentru D-ra @dia.tia ....

    Anonim = Maya Filipescu

    RăspundețiȘtergere
  6. @Maya Filipescu -> raspuns pt dia.tia:

    Daca pe de o parte, este adevarat ca in zilele noastre multi "umbla cu vorba" purtandu-l pe Domnul pe post de stindard personal pentru a masca interese pur umane, pe de alta parte este gresit sa interpretam *automat* drept fatarnici pe toti cei ce vorbesc despre Domnul.

    Daca se spune ca dupa fapte vom fi judecati, atunci este la fel de adevarat ca faptele sunt fructele ce rodesc din gandurile si din sentimentele noastre. O minte clara, necontaminata de suspiciune sau alte erori de gandire si o inima sincera neumbrita de experientele din trecut ofera presmisele viitoarelor experiente de viata traite in armonie atat cu sine cat si cu Domnul.

    Daca ziua in amiaza mare purtam o pereche de ochelari prafuiti si *uitam* sa ni-i scoatem sa-i mai curatam din cand in cand, atunci si lumea ni se va parea prafuita si cenusie. Ochelarii nostri ne determina nivelul de perceptie al realitatii, oricat de deranjant ar fi asta pentru purtatorul ochelarilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari , pentru calitatea de " purtator de cuvant " , " aparator " , al principiilor idealist utopice in cele mai multe cazuri , si mai ales de " sustinator fervent " al grupului de spiritualitate in formare .....
    Stii .... mai aveam de gand , sa amintesc niste cuvinte legate de un vechi proverb romanesc , ce sigur isi trage samanta de adevar, din experienta de viata a acestui popor , atat de greu incercat nu numai istoric , dar si prin asaltul -- presiunea exercitata mereu , de a i se dovedi ce destepti sunt altii , cu alte vibratii energetice de evoultie , decat cele emanate de glia stramoseasca . Este insa o pierdere inutila de energie , de care toti trebuie sa avem grija in timpurile prezente si mai ales viitoare , pentru " SALTUL " asteptat , de cei initiati mai ales .....

    AN NOU , cu Pace , Armonie si Integrare in aceasta armonie " Universala " , Liniste si multa Impacare Sufleteasca PENTRU TOTI !----------
    P.S. intr-adevar , multi " purtatori de ochelari prafuiti " ar trebui sa-i mai si scoata , pentru a-i sterge , daca ceea ce asteapta sa vada , arata si bine in Lumina Adevarului pamantean -- sigur nu universal !

    Anonim :@M.

    RăspundețiȘtergere
  8. @M:
    Nu sunt decat un om cu pareri, nicidecum un "purtator de cuvant" si "aparator" al vreunui grup de spiritualitate in formare. Cui nu-i place ceea ce scriu, poate evita cu usurinta acest blog si poate folosi timpul de a scrie comentarii *contra* in scopuri mult mai benefice pentru sine. Este atat de simplu pe cat suna.


    Tot ca parere personala, mi-am dat seama ca exista proverbe romanesti cu care pur si simplu nu rezonez deci nu le pot accepta, ca de exemplu:

    “Cu o floare nu se face primavara”

    “Daca iti doresti ceva din tot sufletul acel ceva va fi al tau dar oare te vei mai bucura de el?”

    “Un prieten in viata e mult; doi inseamna foarte mult; trei e aproape imposibil”

    “Lumea e amagitoare, ca o floare trecatoare”

    --------------
    Intr-o postare viitoare voi explica de ce nu agreez aceste ziceri de intelepciune romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  9. MULTUMESC pentru raspunsul sincer si la obiect , pentru " finetea " , si mai ales " gentiletea " in promptitudinea raspunsului - ca de obicei ! -
    Credeam ca , un raspuns direct , din convingeri proprii , fara pretentia de adevar universal cum au unele persoane , nu va avea respingerea din start a unei convingeri . Probabil - lipsa de compatibilitate spirituala isi spune cuvantul -- in mod firesc . Rezonanta ar fi mai apropiata de formularea : " Cine nu este de acord cu mine -- este impotriva mea ! " - deci: vezi-ti de drum , NU ESTI BINEVENIT IN DISCUTIA PE BLOG-UL MEU , CU ATAT MAI MULT IN CASA MEA !
    MULTUMESC pentru invitatia de pana acum !
    Intr-adevar : -- " Lumea e amagitoare ca o floare trecatoare " -- doar masti sarmane intr-o existenta efemera .......

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Anonim :@mayafilipescu

    RăspundețiȘtergere