marți, 14 iulie 2009

Viata fara membre sau triumful credintei asupra circumstantelor exterioare

Il cheama Nick Vujicic si s-a nascut fara maini si fara picioare. A incercat sa inteleaga "de ce?" tocmai el. L-a provocat pe Dumnezeu sa-i raspunda la aceasta intrebare, a conditionat acceptarea lui Dumnezeu in inima sa de primirea unui raspuns:
"De ce mi-ai luat mainile si picioarele si le-ai lasat tuturor celorlalti? Pana nu imi vei raspunde la intrebare, nu te voi sluji."

Dupa ce mama lui Nick a gasit un articol despre un om cu un handicap sever si i-a citit lui Nick despre acel om, i-a spus:
"Nu stiu cum si nu stiu cand, dar stiu ca Dumnezeu te va folosi pe tine Nick."
Atunci a fost momentul cand Nick a decis:
"Pot alege sa traiesc manios pe Dumnezeu pentru ceea ce nu am, sau sa traiesc multumindu-i pentru ceea ce am."
Atunci a inteles Nick ca nu are sens sa fii complet pe dinafara cand esti frant pe dinauntru. Si a mai aflat ca Dumnezeu te poate vindeca fara sa schimbe vreo circumstanta exterioara. Asa precum orbul din nastere a fost vindecat de Isus Cristos pentru ca slava lui Dumnezeu sa se faca cunoscuta oamenilor, la fel a ales Nick sa creada ca Dumnezeu i-a dat lui viata si credinta pentru ca asa a fost Voia Lui.

Pana la urma, Dumnezeu a raspuns intrebarii lui Nick: "De ce m-ai facut asa?" printr-o intrebare simpla:
"Ai incredere in Mine?"

Spune Nick: "Cand raspunzi cu da acestei intrebari, nu mai conteaza nimic altceva." Pentru ca Nick nu a gasit nimic altceva ce i-ar putea aduce pacea interioara, nici mainile sau nici picioarele nu i-ar fi putut aduce pacea.

[...]

O marturisire de credinta in Isus Cristos a zilelor noastre de o mare sinceritate si forta, de o superba inspiratie pentru cei ce cred in Dumnezeu si pentru atei care pot constata impactul benefic urias al unei singure vieti de om asupra milioanelor de semeni. Nick sustine conferinte despre credinta peste tot in lume, inspira oamenii nascuti intregi la corp sa aiba speranta, credinta si sa isi traiasca viata plini de bucurie neconditionata de vreo circumstanta exterioara lor. Pentru ca asa cum Nick a inteles, toti suntem Fii si Fiicele lui Dumnezeu si intru Gloria Sa am fost creati si suntem co-creatori alaturi de Tatal, in eternitate...


Un comentariu:

  1. cunosc aceasta poveste de mai de mult... m-a impresionat pana la lacrimi! cand te gandesti ca unii oameni nu stiu sa aprecieze lucrurile pe care le au in viata, in situatia in care au de 100 de ori mai mult decat altii... iar cei intelepti se bucura de putinul pe care il au, ca si cum ar avea tot! asta este abordarea corecta a vietii! atunci cand indiferent cat ai, simti ca ai tot, esti cu adevarat fericit! si lucrurile bune si frumoase isi vor face tot timpul aparitia in viata ta! tocmai pentru ca stii sa le vezi si sa le apreciezi!

    RăspundețiȘtergere