joi, 14 octombrie 2010

Ultimele cuvinte, ultima sansa.

Tatalui meu, Gabriel-Dan“O fetita de 15 ani calatorea impreuna cu parintii si fratele ei in varsta de 8 ani intr-un tren de marfa. Uitandu-se la cum era imbracat fratele ei a constatat ca fratiorul ei nu avea pantofi in picioare.
Atunci sora mai mare l-a mustruluit sever:
“Cum poti sa fii atat de prost. Nu poti sa ai grija de lucrurile tale. Pentru numele lui Dumnezeu”.
Acesta a fost si ultimul lucru pe care sora mai mare l-a spus fratiorului ei. Erau in trenul care ii ducea la Auchwitz.
Din momentul coborarii din tren, sora sa nu si-a mai vazut fratele vreodata. Si nici parintii.
Din familia ei numai ea a scapat si atunci cand a iesit din lagar, intorcandu-se la viata, a facut un legamant: ca nu va mai spune niciodata nimic pe care sa nu-l poata considera drept ultimul cuvant.
Putem face asta ? Nu chiar, ne-am insela si pe noi si pe ceilalti. Dar este o posibilitate spre care putem tinde……Multumesc”.

Benjamin Zander – dirijorul filarmonicii din BostonIn 16 februarie 2002, ultimele cuvinte ale tatalui meu spuse la telefon au fost: "Noi nu sarbatorim asa ceva." Imi raspundea suparat la urarea mea de "la multi ani" de Sf. Valentin. Era suparat pe mine, cred ca din punctul lui de vedere supararea era justificata. Si poate ca imatur cum eram, n-am reusit sa inteleg nici cu ce il suparasem exact inainte si desi simteam nemultumirea lui, am ales sa trec prea usor peste greseala si sa-i urez pe un ton vesel ceva nepotrivit cu dispozitia pe care el o avea. Cu experienta de acum, as fi inceput convorbirea asa: 

"Draga tata, simt ca esti suparat pe mine si desi nu imi dau seama exact cu ce te-am suparat, as dori sa-ti spun ca imi pare rau pentru ce am gresit si ca sperand ca ma ierti chiar azi, vei accepta urarea mea de "la multi ani" de Sf.Valentin. Si nu in ultimul rand, as dori sa iti multumesc pentru ca iti pasa de mine si as dori sa stii ca te iubesc!"


Din pacate, nu a mai apucat sa-mi spuna ca i-a trecut supararea, dupa 3 zile a plecat definitiv din acest plan de manifestare. Astazi ar fi implinit 66 de ani. 

"La multi ani" din nou tata drag, intr-un univers paralel in care tu ai ramas inca in corp, sper ca urarea mea de astazi sa se auda si daca acolo-acum suntem cumva din nou suparati, sper ca de data aceasta sa nu mai lasam sa fie umbrita bucuria sarbatoririi!4 comentarii:

 1. Indiferent care a fost reactia tatalui tau atunci, nemultumirea, supararea interioara, cotidianul zilnic, nu uita un lucru foarte important, iubirea unui parinte nu poate fi masurata, fiindca traieste vesnic. Unele persoane sunt foarte inchise in interiorul lor, sufera foarte mult …azi multumeste-i, iubirea nu are granite, trimite un salut din inima ta cu bucurie, purtat pe aripi albe…un parinte iarta.


  Dragul meu fiu iti multumesc si atunci cand gresesti
  Din dorul tau mahnit iertarea calda o poftesti,
  Stiu ca dragostea ta spre mine vrei s-o versi –
  Sa curga prin vai cu lumina ...omenesti.

  Iertare aduna acum si vazduhul,
  Ochii-ti lacrima-vor cerand ajutorul –
  Inca un an, tu sa nu uiti azi cararea
  Iubirea in inimi seamana inaltarea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult Adela, ai si inteles ce am dorit sa exprim si ai si spus mai mult decat as fi putut eu rosti in cuvinte...

  RăspundețiȘtergere
 3. Cine sunt?
  Sunt un visator cu un vis maret: o lume mai buna.
  Sunt un vizionar, sunt un om credincios. Cred in TOT ceea ce este. Cred in perfectiunea Universului cred intr-un Dumnezeu care ne-a creat pe noi oamenii, atotputernici, precum este EL.
  Cred in puterea credintei. Cred in mine. Cred in visul meu. Cred in oameni. Cred in iubire. Cred in iertare. Cred in acceptare. Cred in viitor. Cred in evolutie.
  Lansez pe aceasta cale visul meu. Il aduc in fata reflectoarelor, il infaptuiesc. Dau startul unui proiect inovativ, spontan…o carte despre puterea Creatiei, Creatia Universului, Creatia fiintei umane intr-un Univers plin de posibilitati.
  Noutatea consta in faptul ca aceasta carte nu este scrisa acum. Aceasta carte este pe Calea de a fi scrisa, aceasta carte este pe Calea de a-si transmite mesajul, asa cum si noi oamenii suntem acum pe Calea de-a fi, de-a ne descoperi in absolutul fiintei noastre EXTRAordinare.
  Aceasta carte se publica pe masura ce se scrie. Aceasta carte se dezvolta odata cu cei care o citesc.
  Vei reveni sa citesti mai mult? Asigura-te ca vei fi informat de fiecare insertie , prin inregistrarea pe site.
  Iti vei aduce aportul raspandind acest mesaj ? Vei fi printre cei care cred intr-o lume mai buna, mai frumoasa, plina de posibilitati?
  Incepe ACUM: http://magiacreatiei.blogspot.com/2010/10/astazi-imi-voi-decide-viitorul.html

  RăspundețiȘtergere
 4. DIN CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI :

  - PORUNCA 3. :" Sa nu iei numele Domnului
  Dumnezeului tau in desert. "
  - PORUNCA 5. : " Cinsteste pe tatal tau si pe
  mama ta , ca bine sa-ti fie tie si multi ani
  sa traiesti pe pamant , alaturi de cei
  dragi ."
  - PORUNCA 10. : " Sa nu poftesti nimic ce este
  al aproapelui tau ."

  DIN PACATELE STRIGATOARE LA CER :

  - 1. " Uciderea savarsita cu voie si uciderea
  pruncilor ."
  - 2." Sodomia , desfraul impotriva firii , pacat
  asemanator celui facut de locuitorii din
  Sodoma si Gomora ."
  - 3." Asuprirea vaduvelor , orfanilor si
  saracilor ."
  - 4. " Oprirea platii lucratorilor ."
  - 5. " Batjocorirea si asuprirea parintilor . "

  Cei vii , ca si cei morti - spirit in coaja de lut ,intoarsa in lut - vad si aud sufletele cinstite ..... pretuind :
  NEUITARRA SI RESPECTUL REAL .....

  " FERICITI VETI FI , CAND VA VOR BATJOCORI PE VOI SI VA VOR PRIGONI , SI VOR ZICE TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA MINTIND PENTRU MINE . "

  " Fericiti sunt cei curati cu inima , ca aceia vor vedea pe DUMNEZEU . "

  RăspundețiȘtergere