vineri, 26 noiembrie 2010

Până când incompetenta din prezent poate justifica măsuri criminale fată de viitoarele generatii?

Traim vremuri dificile, cand daca ne bazam ca ceea ce este garantat de Stat va ramane asa pe o perioada suficient de lunga, ne putem insela amarnic. Iata un exemplu din vecini: Ungaria calca pe urmele Argentinei in cosmarul pensiilor private .

Acum 2 zile, in Senatul Romaniei s-a respins cu o majoritate confortabila inca o incercare aberanta de a afecta Pilonul II - sistemul de pensii private obligatorii. Ce mi se pare aberant si ingrijorator, este insistenta cu care anumite grupuri de interese incearca demolarea acestui sistem aflat inca in faza incipienta de dezvoltare. De la inceputul anului au fost depuse nu mai putin de 4 (!) asemenea initiative legislative negative impotriva Pilonului II. Dintre ultimele argumente prezentate au fost:

 • desfiintarea acestui sistem "ar face ca problema neplatii pensiilor in sistemul public sa nu se mai puna"
 Intrebari deschise:
--> Pentru cat timp ar rezolva aceasta problema?
--> Ce alternative raman dupa ce si aceasta bula de oxigen pentru sistemul public de pensii se va fi terminat? Banii cui mai pot fi deturnati? Poate a romanilor care muncesc in strainatate? Daca i-am impozita dublu de exemplu, macar 10 ani, nu-i asa ca am mai salva putin bugetul de pensii?...
 • actiunea Ungariei de a incerca sa-si distruga Pilonul II...

Citesc si nu-mi vine sa cred ce citesc. Adica, foamea de bani din prezent este atat de mare, panica de a face rost de bani acum este atat de mare, incat se justifica orice masuri legislative ce se inscriu pe coordonatele:
-> dupa noi, potopul
-> sa avem bani sa traim si azi, mai vedem la anul ce vom face.

Nu conteaza efectele pe termen mediu-lung usor de anticipat:

 • saracirea previzionata si GARANTATA a tuturor celor ce spera la o pensie decenta de la Stat, in viitorii 30-40 de ani
 • eliminarea viitoarei categorii de pensionari (s-o numim "fericiti") care ar putea compensa pensia ridicola de la Stat cu o pensie privata rezonabila, economisita ca rezultat al eforturilor proprii ale acestor oameni prevazatori de-a lungul anilor de activitate.

Lipsa de viziune asupra schimbarilor demografice dramatice din viitorul nu prea indepartat, lipsa de responsabilitate fata de toate generatiile viitoare (copiii si adultii de azi -> viitorii pensionari de maine) mi se pare pur si simplu incalificabila. Ce institutie de stat in aceasta democratie romaneasca atat de originala are nivelul de competenta pentru a desfiinta din punct de vedere politic asemenea indivizi si grupuri de interese a caror actiuni iresponsabile si rau voitoare pot provoca cutremure sociale in anii care vor veni? Probabil ca nu se va inventa in curand o asemenea institutie. Mai repede se va ajunge sa colonizam alte planete unde peste ceva secole vom putea reinventa un nou sistem socio-economic. Si evident, ramane la indemana solutia luarii lumii in cap. Ne luam cati mai suntem in stare si plecam undeva unde presupunem ca deciziile politice sunt luate de oameni mai responsabili.

Pana atunci, nevoile de baza ne subjuga libertatea de a alege la suficient de multi dintre noi incat sa sustina actualul sistem social plin de malformatii, cangrene si hominizi ratati evolutiv. Poate intr-o masura mai mare decat la alte neamuri, a doua natura a romanilor este supravietuirea cu orice pret. Iata, traim zilnic platind acest tribut de credinta inconstienta si colectiva!

4 comentarii:

 1. La noi incopetenta este o masura a bunei credinte fata de partid. Pentru multi dintre noi, mai ales cei care cunosc ce inseamna marinar si capitan de nava, a alege un presedinte de acest profil valoric este deja o nota proasta data inteligentei politice a acestui popor.
  Parlamentul este doar o alta masura a ceea ce a ajuns acest popor, dominat dintotdeauna de discordii distrugatoare, subjugat de proprii cetateni. Altfel cum am putea intelege faptul ca se dadea tribut uman la turci? Cum difeream noi de un trib care isi sacrifica semeni pentru a imbuna zeii antici?
  Acum toti suntem doar niste cifre in statisticile unor incostienti ajunsi la guvernare si un CNP bun de folosit de cei care fac listele electorale masluite.
  In rest, ramane doar rusinea de a suporta in continuare acesti conducatori.
  Cred ca ar fi momentul sa apara noi poezi revolutionare, de genul: Mai bine cismar decat marinar, mai bine emigrant decat bugetar, mai bine mort decat parlamentar.
  Dar ca sa revin la subiect, exista o explicatie in chinesenta acestei guvernari daltoniste, ei fac doar tot ce doare mai tare, mergand pe regulile unui chirurg carpaci,: Te doare aici? Exact, de aici taiem!
  Ei trebuie sa provoace durerea pentru a putea masura rezistenta poporului la guvernarea lor absurda si incostienta.
  E un fel de regula definita de ani buni: Fa rau intai, ca sa vezi de fapt ce ar fi bine si sa sti ce sa nu faci cumva din greseala.
  BINELE incepe sa fie o masura a prostiei in aceasta tara!

  Craciun fericit la toata lumea si mai ales la imbuibatilor de guvernanti, care oricat se chinuie sa-si poleiasca palatele, tot sub 2 metri de pamant ii vom gasi peste ani si ani. Acolo sta nemurirea lor, in carti de istorie vor ramane doar altii 'care va sa vina'.

  RăspundețiȘtergere
 2. Realitate crudă, lume îngheţată,
  interese proprii, oameni plini de păcate…
  bani, bani ce întunecă minţi
  oameni simplii - transformaţi în smintiţi…

  RăspundețiȘtergere
 3. H.G. 699 / 30 septembrie 2010  Art.1 Începând cu data de 01.10.2010, pensionarii pot traversa pe culoarea roşie a semaforului.  Art.2 Dacă în maximum 30 zile nu se vor obţine rezultate mulţumitoare, începând cu data de 01.11.2010 traversarea pe culoarea rosie a semaforului devine OBLIGATORIE.  Art. 3 Pentru că tot nu se întrevede o relansare economică, de la 01.01.2011 măsura se poate extinde şi asupra bugetarilor.  Art. 4 Începînd cu data de 01.10.2010 Guvernul României oferă slujbe gratuite tuturor şomerilor. Slujbele vor fi oficiate de preoţi, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, preşedinte al României.

  RăspundețiȘtergere
 4. Măsuri anticriză
  1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Epoca de Aur: Canalul Dunare - Marea Neagra , Dunare-Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului etc.
  2. Impozitarea consumului de hartie igienica in functie de straturi, deoarece in asa vremuri cacacioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potential . Cei care nu manânca nimic si in consecinta nu "produc" vor plati un impozit forfetar.
  3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului impreuna cu Medicii de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Astmatici au reducere de la 25% pina la 100% in cazul cind se opresc din respirat mai mult de 15 minute.
  4. Impozitarea pe kilogram. Orice roman peste 35 de kg este un "gras nesimtit ''pe principiul lui Basescu " slabutul il duce in spate pe cel gras ".
  5. Taxa pe "vanturi trase", ca prea s-au obisnuit romanii sa-si dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul vanturilor trase, intensitatea sunetului, intensitatea mirosului. Taxa va adauga 24% la factura de gaz si va fi obligatorie ca taxa "radio -Tv" de pe factura de curent.
  6. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba in afara de romana sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara . Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatiei care a primit-o persoana respectiva pina la virsta de 18 ani de la stat. Sunt scutiti de taxa ungurii din Harghita, Covasna si Mures deoarece ei oricum nu stiu decit ungureste deci nu se pune problema ca ar sti mai mult de o limba.
  7. Orice barbat care are mai mult de 124899 de fire de par va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1000 fire de par . Peste 20000 de fire in plusse va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si /sau cu suvita peste chelie sunt scutiti.
  8. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret care va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca.
  9. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice, conform D-rei Elena Basescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati "taxa de atelaj impins/tras de animal de povara" (bou/vaca in cazul nostru). Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita, li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos.
  10. Taxa de caldura pentru vara deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfintului Guvern si nu este normal.Astfel pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o "taxa de geam deschis" in valoare de 12 euro/geam.La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50% dar numai pina la 24 de grade.
  11. Sugarii si bebelusii care folosesc pampers (nesimtitii!!!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate pe care il prezinta fiecare din reziduurile acumulate in scutec.Pentru stabilirea gradului de periculozitate in care se incadreaza fiecare bebelus se vor trimite obligatoriu pina la 1 iulie 2011 pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani mostre din "produsul" rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare parinte va primi acasa o declaratie de impozitare pe care o va achita in 24 de ore la cea mai apropiata agentie CEC
  12. SI NU IN ULTIMUL RAND, TAXA PE PROSTIE, CA SUNTEM ATAT DE PROSTI SI ÎI RABDAM SA-SI BATA JOC DE NOI!
  13. Se va elimina impozitul pe venit in 2 faze. In prima faza se va elimina venitul...
  De ras sau de plans...?

  RăspundețiȘtergere