miercuri, 22 iulie 2009

Tata Pesi, ingerul copiilor


(articol preluat din revista "Formula As" cu acordul acesteia)



Un articol-marturie despre o viata de om daruita ingrijirii celor mai nevinovati dintre semenii sai, copiii: academician dr. Alexandru Pesamosca, un adevarat "brand" al medicinei romanesti, titlu castigat exclusiv prin munca si in decursul zecilor de ani, chirurgul "fara arginti" al copiilor. A efectuat atat de multe operatii cat populatia unui orasel: 45.000 de oameni! A realizat premiere in chirurgia pediatrica, fara insa a fi consemnat in vreo carte a recordurilor.

Acum traieste singur si uitat de lume intr-o incapere a Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Mai sunt totusi oameni inimosi care nu uita de el, dovada acest interviu ce readuce in actualitate povestea vietii celui ce pe vremuri era numit simplu de catre mii de copii in suferinta: tata Pesi...

Domnule doctor, sa aveti parte de multa sanatate si alinare sufleteasca, pentru tot binele imens pe care l-ati facut copiilor in suferinta!

P.S. O societate care nu-si respecta "batranii" nu are un viitor bun. O societate care isi marginalizeaza valorile inca in viata, se condamna singura la disparitie. Aceasta este societatea romaneasca de astazi, in care puterea banului, a gurii pline de insulte, a minciunii, hotiei si lipsei de scrupule dicteaza "rangul" in societate.

Medicul si omul Pesamosca nu este respectat in ziua de azi pentru efortul de o viata in slujba celorlalti. Este rusinos si trist (mai revolta pe cineva situatia asta?...) ca nimeni din conducerile Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nu s-a sesizat pana acum despre situatia de neimaginat in care traieste acest fost mare chirurg si totusi inca om in viata!

Un comentariu:

  1. SARMANUL OM SI MEDIC !
    A DARUIT MEREU DIN PREA PLINUL LUI DE DRAGOSTE SI OMENIE , DAR CE FOLOS , DE VREME CE ACUM A AJUNS SA NU AIBA NICI MACAR UN ACOPERIS DEASUPRA CAPULUI ! MI_A FOST PROFESOR SI MIE SI TATALUI TAU ! UN MARE SUFLET DE OM CA OMENIE , UN MARE DOMN SI UN EMINENT MEDIC CHIRURG ! CU SINCERA SI DEPLINA IUBIRE I-AS FI ACORDAT NU NUMAI ACOPERISUL CASEI DIN BUCURESTI , DAR SI AJUTORUL CE TINE DE SUFLET ! L-AU UITAT TOTI -- PROPRII COPII , FOSTII PACIENTI SI GENERATIILE DE MEDICI FORMATI DE EL , CAND NU LE-A MAI DARUIT DIN PREA PLINUL LUI DE OMENIE SI SACUL CU BANI -- OBLIGAT FIIND CRESTINESTE SI PRIN EDUCATIA PRIMITA ! DAR CUM ZICI TU .... " asta-i viata " :.....SI-A TRAIT ......ACUM ESTE RANDUL ALTORA MAI TINERI !.

    RăspundețiȘtergere